NADA AKUPUNKTUR

NADA akupunktur er en utmerket behandling som hjelper til med å balansere stress og ubalanser i kroppen og kan benyttes av både barn og voksne.

NADA akupunktur på øret er en standardisert behandling som benytter 5 faste punkter i hvert øre. De utvalgte punktene er grunnlagt på teorien om de 5 elementene fra kinesisk medisin. I dag benyttes den som et standardisert program for forebygging og supplement i rehabilitering, rus, psykiatri og kriminalomsorg over hele verden samt som et utmerket hjelpemiddel for pårørende.

Historien bak NADA akupunktur

NADA står for “National Acupunture Detoxification Association” og ble grunnlagt av Dr. Michael Smith, USA i 1985 .
Akupunktur-programmet ble utviklet som et hjelpemiddel i rus og kriminalomsorg etter at Dr. Smith tidlig på 1970-tallet, leste i et internasjonalt legetidsskrift om nevrokirurgen L. Ween fra Hong Kong. Ween hadde funnet frem til et akupunktur-program som lindret ubehaget til opiumsabstinente.
NADA akupunktur benyttes i dag som et standardisert program for forebygging og supplement i rehabilitering, rus, psykiatri og kriminalomsorg over store deler av verden.
NADA akupunktur kombinerer vestlig og østlige medisin i utviklingen av sitt program hvor Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler programmet i behandlingen av blant annet rus- og psykiatripasienter.

Studier har vist at NADA programmet er nyttig i forhold til fysiske og psykiske plager og hjelper til med å balansere psykisk stress og ubalanser i kroppen. Det viser at depresjon, angst og posstraumatiske stresslidelser blir mindre, samt at nivået av stresshormonet kortisol i kroppen reduseres. Erfaring viser at uro, søvnløshet, irritasjon, PMS-plager og andre hormonforstyrrelser reduseres samt at trangen etter stimuli som sukker, koffein, mat, nikotin og narkotika minsker.

I dag er medlemmene i organisasjonen NADA: sosionomer, barnevernspedagoger, rådgivere, utekontakter, leger, sykepleiere, psykologer, psykiatere, kiropraktikerne, fysioterapeuter, refleksiologer/soneterapeuter, aromaterapeuter, akupunktører, massører, vernepleiere, miljøarbeidere, ruskonsulenter og personer innenfor rettsapparatet som dommere og primærkontakter på friomsorgskontorer, fengselsbetjener, nattevakter med flere.

Kilder: Nada-Norge, ATROP

Eihra tilbyr individuell behandling i øreakupunktur og NADA akupunktur og egne kurs i øreakupunktur.
Ønsker du å arrangere kurs i øreakupunktur der du bor, så ta kontakt på hei@eihra.no.

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

SONETERAPI OG KROPPENS SPRÅK